Alter Échosr
L'actualité sociale avec le décodeur

Archives

Duitse werklozen beginnen hun NV Ik

Sinds begin 2003 hebben reeds 93 000 Duitse werklozen een Ich AG opgericht. Door een arbeidsbureau binnen te stappen en een formulier in te vullen, kan de werkloze zich verzekeren van een specialewerkloosheids-uitkering gedurende de eerste drie jaar. In het eerste jaar bedraagt dit 600 euro per maand, het tweede jaar 360 euro en het derde 240 euro. Met deze som dienen ziektekostenverzekeringen pensioenpremies betaald te worden. Indien het ondernemingsinitiatief niet lukt, behoudt de persoon het recht op een werkloosheidsuitkering.

27-07-2005 Alter Échos n° 162

Sinds begin 2003 hebben reeds 93 000 Duitse werklozen een Ich AG opgericht. Door een arbeidsbureau binnen te stappen en een formulier in te vullen, kan de werkloze zich verzekeren van een specialewerkloosheids-uitkering gedurende de eerste drie jaar. In het eerste jaar bedraagt dit 600 euro per maand, het tweede jaar 360 euro en het derde 240 euro. Met deze som dienen ziektekostenverzekeringen pensioenpremies betaald te worden. Indien het ondernemingsinitiatief niet lukt, behoudt de persoon het recht op een werkloosheidsuitkering.Sinds kort geldt er een wet die het moeilijker maakt een aangeboden baan te weigeren, wat het zelfstandig ondernemen in de vorm van Ich AG meer geliefd maakt. Het is de bedoeling dat dezwartwerkers hun activiteit met een Ich AG officialiseren. Daarnaast is het ook een opkrikker voor het zelfvertrouwen van werklozen die bovendien weinig bureaucratische administratieve formaliteitenvraagt.In de laatste 10 jaar is het starten van een onderneming vanuit werkloosheid alvast met 800% gestegen in Duitsland. In 2002 waren een 132 000-tal werklozen met overheids-steun aan de slag gegaanals ondernemer. In 2003 is de schatting van deze groep wat hoger dan 230 000 personen. In november 2003 telde Duitsland 4,38 miljoen werklozen wat deze cijfers wat in perspectief plaatst. « Hetaandeel van werklozen tussen alle startende ondernemers zal voor de toekomst grof...

La suite de cet article est réservé à nos abonnés

Abonnez-vous et accédez à l'intégralité de nos contenus et archives en ligne

Déjà abonné ?

Pssstt, visiteur, visiteuse du site d'Alter Échos !

Nous sommes heureux que vous soyez si nombreux à nous suivre sur le web. Nous avons fait le choix de mettre en accès gratuit une grande partie de nos contenus, notamment ceux en lien avec le Covid-19, pour le partage, pour l'intérêt qu'ils représentent pour la collectivité, et pour répondre à notre mission d'éducation permanente. Mais produire une information critique de qualité a un coût. Soutenez-nous ! Abonnez-vous ! Et parlez-en autour de vous.
Profitez de notre offre découverte 19€ pour 3 mois (accès web aux contenus/archives en ligne + édition papier)